Mazbatasını aldı: Kayyım Valinin indirttiği tabloyu elleriyle astı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Daha sonra Saraçhane’de binlerce kişiye seslendi. Konuşmasında “Bugün demokrasi bayramı, bugün İstanbul’un bayramı” dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini bugün ikinci kez devraldı. 23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu Çağlayan Adliyesi’ne gelerek mazbatasını aldı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan görevi devraldı. İmamoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile eşi ve oğlu eşlik etti.

İmamoğlu, mazbatasını almasını ardından devir teslim töreni için Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi. Burada binlerce kişi tarafından karşılanan İmamoğlu’nun binaya girmesinin ardından kısa süreli izdiham yaşandı.

Devir teslim töreninin ardından İstanbul’un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde halka ikinci kez seslendi. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Saraçhane;’deki binasının önündeki konuşmasını 19.30’a doğru tamamladı. Binlerce kişinin yerinde dinlediği konuşmasının sonunda “Her şey çok güzel olacak” sloganları atıldı. İmamoğlu, bu sloganlara “Oldu, Oldu” sözleriyle yanıt verdi.

İSTANBUL’U SEFERBERLİĞE DAVET EDİYORUM

Konuşmadan satır başları şöyle:

– Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye’dir. İstanbul’un küslerini barıştıracağız. Siyasette kirli dili yok edeceğiz. Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var. Unutmayalım.

– İstanbul’da israf bitecek, tasarruf başlayacak gelir adaleti başlayacak. Hakça, eşit bir şekilde İstanbul’un nimetlerini 16 milyon insana paylaştıracağım. Benim sefer görev emrim çıktı. Hep birlike çözüm üreteceğiz. İnsanların İstanbul’a gönül vermesini istiyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul’da benimle birlikte çalışmaya hazır mısınız? Birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız. Mali anlamda hazır olan iş insanlarına sesleniyorum: Başta kreş kampanyamız olmak üzere birçok sosyal projemize eşlik etmelerini istiyorum. İstanbul’u seferberliğe davet ediyorum.”

– Ben İstanbul’da yaşayan herkese, 16 milyon insana teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu şehirde 16 milyon insanımıza eşit olduğumuzu gösterdik biz. Eşitlik duygusu çok önemli. Yok ayrımcılık, Türk, Kürt herkes eşit. Ermeni’si, Rum’u, Süriyani’si Yahudi’si, Arab’ı Arnavut’u herkes eşit. Milletçe biriz biz.

TÜRKİYE ORTA DOĞU ÜLKESİ DEĞİLDİR

– 31 Mart’ta durdurmak istedikleri saati 23 Haziran’da millet açtırdı. Saati durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiç kimse geri çeviremez, hiç kimse yok sayamaz. Milletin iradesini yok sayanlara İstanbul öyle bir güzel ders verdi ki ‘Alın 850 bin defa İmamoğlu’na oy veriyorum’ dedi. Öyle bir ders verdi ki ‘Yaşasın cumhuriyet yaşasın demokrasi’ dedi. Türkiye herhangi bir Orta Doğu ülkesi değildir, Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır.

– İstanbul’da yaşamanın, bu milletin bir ferdi olmanın, bu güzel bayrağın altında, bu güzel gökkubbenin altından demokrasiye inanmanın, o gururu yaşamanın büyük bir keyfi içerisindeyiz. Sizlerle omuz omuza olmanın büyük bir keyfini yaşıyorum. Bugün demokrasi bayramı, bugün İstanbul’un bayramı. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdecisi bugün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist